Friday, October 10, 2008

KAMI THE MOVIE



"Hidup ini memang palat, tapi esok masih ada"



opss...terlepas sudah
cik lina nak tahu sgt aku pergi mana :P
aku pergi tengok KAMI THE MOVIE kat MBO

hidup kena berani :P
tgh2 exam mode nie, aku pi tgk wayang lak
apa kes..huhu..
x per2..untuk release tension :P

nie semua pasal nampak si ali kat tv tadi
tiba2 teruja lak nak tgk filem nie
apo la nak jadi ngan aku..aduss


rating:




kenapa aku kasi 5 star?

1. The joker - Abu aka Nas-t



i really love his acting dalam kami, ghost n goda.very natural. patut memang best actor. memang kelakar giler dia dlm filem nie. paling suka scene dia kena kejar ngan pak din, warden dia. btw kena ker abu mati??
i hate that ending.
without him, KAMI is nothing.Nas -t BEST & SUPERB


2. The hotest guy - Ali aka syarul ezani





:P . mata aku asyik stick kat ali jer...i'm falling in love with him. Rambut curly dia yg buat aku suka...hehe cair :P . walaupun lina ckp acting dia x best dlm drama astro. tp apa aku kisah.
i love his acting & muka selamba dia..sangat cute. Dalam citer nie, ali asyik pakai baju kemeja n tie...huh..smart giler..but i luv his casual style


3. In this movie, we will know the ending of KAMI.everything u want to know, it will reveal in KAMI THE MOVIE. Kami the series kan macam tergantung. Siapa Teka-teki? The vanila ice...this part sedih..kesian adi. Puas hati aku akhir yer ali tau sapa teka-teki yg sebenar.




4. komedi, aksi, sedih...semua ada dalam KAMI. Paling sedih part abu mati. even dia dah nak mati, sempat dia buat lawak. really funny. Worth to watch it. especially utk peminat series KAMI. till now, asyik teringat part abu mati jer..huhu



5. Sound, music, story, script n acting memang BEST. dekat dengan jiwa aku..


p/s: saya nak tengak lagi ^-^ :P
terjawab sudah ke mana ku menghilang :)



4 comments:

pqahluvkibum said...

itu die cik nisah yg misteri telah merevealkan kemanakah die menghilang petang jumaat yg lalu...

wafaa~:) said...

g xajak!!
br nak blanje:P

a N i S a H said...

hehe nak belanja ker??
ala...
semua orgkan busy ngan study
so malas nak kacau...

Aqy | Ela Ahmad said...

kami the movie forever the best ! ;)